Praznik žena u UŽ”Sloga”

Više od dve i po decenije oko dvadesetak žena, koliko ih je u članstvu UŽ “Sloga” organizuju obeležavanje važnijih datuma postavkom kreativnih izložbi. Praznik žena je, kako je navela prva žena UŽ”Sloga” Olga Golušin  takođe jedan od datuma koji se godinama obeležava u prostorijama III Mesne zajednice:

-Mi smo pozvali sva sela. Dosta njih se nije odazvalo, verovatno pošto i oni obeležavaju praznik. Sa nama su samo žene iz  Novih Kozaraca. Uvek nas ispoštuju i hvala im na tome. Ono što mi radimo je već tradicija i imamo nameru da nastavimo.

 

Radionice postaju maštaonice, pa žene u šezdesetim otkrivaju svoj talenat, koji uspešno apliciraju na različite materijale, o čijem bogatstvu je govorila izložba radova.

I ovoga puta, kao što je to već nepisano pravilo, odazvale su se članice udruženja Novi Kozarci, sa kojima Sloga sarađuje već popriličano dugo, što saradnju karakteriše na prvom mestu kao veliko prijateljstvo.

 

Rad UŽ “Sloga” je ove godine podržan i od lokalne samouprave, te je, kako je dodala Golušin u planu još ozbiljniji organizacija pri obeležavanju manifestacija, kojim se daja posebna pažnja tradiciji i kulturi srpskog naroda. Osim tradicionalne uskršnje izložbe korpi i farbanih jaja, kosidbe u Sajanu iz udruženja žena “Sloga” koje puni 30 godina od kada je osnovano, su najavili i formiranje izvorne grupe.