Pozorištance „Lane“ u znaku nagrada i lutaka

vlcsnap-2016-11-22-14h00m18s249

Jedini dečiji teatar u našem gradu trenutno obeležava mesec lutaka. Ideja o lutkarskim predstavama pojavila se pre par godina, kada su glumci Dečijeg pozorišta „Lane“ želeli da obogate svoj repertoar.

Lutkarstvo je predstavljalo veliki izazov za sve glumce, a svako ko se bavi ovim pozivom trebalo bi da se oproba u što razičitijim oblicima umetničkog izraza.

Lutkarstvo je jako dobar test za svakog glumca, jer lutka poništava tebe i izvlači ono najbolje, a uspeh se postiže samo i jedino kroz timski rad, istakla je glumica Gordana Rauški.

Važnost timskog rada potvrđuje i činjenica da je Pozorištance „Lane“ veoma popularno kako u našem gradu, tako i širom države. Potvrda njihovog umetničkog umeća nedavno je stigla i iz Novog Bečeja, sa osmog Festivala komedije „Jovan Knežević Caca“.

Osvojili smo dve nagrade: za najbolju scenografiju, koja je pripala Milanu Vujiću i na najbolju žensku ulogu, čija je dobitnica Ivana Varađanin, dodao je glumac Aleksandar Maletin.

Decembar će u ovom pozorištu tradicionalno biti u znaku novogodišnjih praznika, a u pripremi je i nova predstava. Osim repertoara za najmlađe, narednog meseca na sceni dečijeg teatra biće izvedena predstava „Istina o odrastanja“ Novosadskog kulturnog centra, koja je namenjena učenicima starijih razreda osnovnih škola.