Pozorišni komad “Ljubav do groba” oduševio Kikinđane

„Ljubav do groba“ pozorišni komad, rađen prema tekstu Miodraga Ilića, a u rediteljskom čitanju Vladimira Lazića, kao poklon grada svim sugrađanima povodom obeležavanja Dana žena, bio je pun pogodak za sve zaljubljenike u melodrame, sa komičnim elementima.

Prepuno Narodno pozorište bilo je dokaz da se ova vrsta umetnosti najviše ceni, kada je Kikinda u pitanju.

U komadu, na daskama koje život znače, prvi put u ulozi bračnog para, kao penzionisani cirkuski igrači našli su se Snežana Savić i Milenko Pavlov. Rolu mlade i vrlo patvorne komšinice, proračunate i pomalo čak i zle, igra fantastična Marina Vodeničar, čiji se svaki izlazak na scenu čekao sa nestrpljenjem:

-Evo za Dan žena svim Kikinđankama, ali i Kikinđanima jedna lepa predstava, sa simboličnim nazivom ” Ljubav do groba”. Jedna ljubavna melodrama.

Dvoje supružnika, koji su u sitnim koškanjima i svađi. Njih dvoje, Desanka i Čubrilo, uvek su u iščekivanju “boljeg sutra”.

 

Često evociraju uspomene, vraćaju se u mladost i jedno drugačije vreme. I dok je Desanka iz patrijarhalne, prema Čubrilovom mišljenju, “buržujske” porodice, Čubrilo je iz “titoističke” familije, rekla bi Desanka.

 

U predstavi pevaju svo troje, ali i pesme se razlikuju.Dok se Magdalena poistovećuje s rijaliti programom, pa su joj takve i melodije, Desanka i Čubrilo pevaju šlagere i operete…