Potrošačko savetovalište dostupnije Kikinđanima

Lokalna samouprava podržava sve dobre projekte koji će omogućiti građanima bolju i kvalitetniju uslugu, bolju informisanost, kao i da budu blagovremeno upoznati sa svim svojim pravima. Tako je sa Udruženjem potrošača postignut dogovor da se realizuje projekat „Potrošačko savetovalište“.

-Želimo da omogućimo građanima da im ova usluga bude dostupna u svakom momentu i da odmah mogu da prijave problem, ukoliko ga imaju. Cilj nam je da delujemo preventivno, da predupredimo veće probleme, ali i da pronađemo modele njihovog rešavanja – istakao je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Ovakva saradnja prvi put je ostvarena u nekoj lokalnoj samoupravi u zemlji.

-Gradska uprava dozvolila je da se u okviru zvaničnog gradskog sajta, poput servisa koji već postoji, nađe i „Potrošački savetnik“ koji će , pre svega, pružati informacije potrašačima, o njihovim pravima i problemima – rekao je Darko Cvijan, predsednik Udruženja potrošača.

Udruženje potrošača otvoreno je ponedeljkom i sredom od 12 do 16 sati, a Cvijan dodaje da će se građanima blagovremeno odgovarati na eventualna pitanja koja budu postavljena.Dosadašnja iskustva govore da se Kikinđani najviše žale na kvalitet obuće i tehničke robe.