Postavljaju se nove stolice u pozorišnoj sali

Pozorišna sala u Kikindi uskoro će dobiti potpuno novi izgled. Radovi na zameni stolica trajaće nekoliko dana tako da će već na sledećoj predstavi gledaoci imati priliku da uživaju u uređenom ambijentu. Podršku za ovaj projekat pružila je i lokalna samouprava.

-U toku je zamena svih stolica u pozorišnnoj sali. Stolice će se menjati u parteru, dok će na balkonu ostati stolice koje su tu i bile. Sredstva u iznosu od četiri miliona dinara za radove obezbeđena su na konkursu po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja , oportuniteta Ministarstva pravde. Pored stolica biće zamenjeni i itisoni koji će biti protivpožarni. Jelena Krstin iz Narodnog pozorišta.

Stolice koje su bile u sali 2015. godine kikindskom teatru donirao je tadašnji AD „Banini“.

-Stolice koje smo dobili od „Baninja“ nisu pozorišne, nego bioskopske. Nove stolice postavlja firma „Vizor“ koja je dobila posao na javnoj nabavci. Očekujemo da će do kraja nedelje ovaj posao biti završen. Stare stolice dodeljene su Domu kulture u Banatskom Velikom Selu – rekla je Jelena Krstin.

Nove stolice namenski su rađene za kikindski teatar. Sedišta zadovoljavaju sve stanadarde i imaju sve neophodne sertifikate, a biće i puno udobnije.

-U sali je bilo 260 stolica, ali zbog sigurnosnih razloga sada će ih biti 249. U sedmom redu više neće biti stolica tako da se sala smanjuje sa 16 na 15 redova – pojasnila je naša sagovornica.

Glumci Narodnog pozorišta trenutno se nalaze na gostovanju u Kragujevcu i Kraljevu gde će se predstaviti komadom „Smrt čoveka na Balkanu“. Naredna predstava koju igraju pred kikindskom publikom je „Pidžama za šestoro“ i na repertoaru 19. novembra u 20 sati.