Poslednji pozdrav profesoru dr Spasoju Grahovcu. Slava mu i veliko hvala

Komemorativna sednica povodom smrti profesora dr i uvaženog kulturnog radnika Spasoje Grahovca održana je danas u amfiteatru VŠSSOV. Uz članove porodice, od njega su se oprostili mnogobrojni prijatelji, kolege i učenici.

Na komamorativnoj sednici, povodom smrti najvećeg kulturnog radnika Kikinde dvadesetog veka, profesora dr Spasoje Grahovca, kroz govore prepune toplih sećanja iz života ovog velikog čoveka oprostili su se mnogobrojni prijatelji i poštovaoci njegovog lika i dela.

Profesorova predavanja uvek su bila motivišuća i zanimljiva. Svi koji su to, rekla je predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak, želeli imali su šta da čuju od njega, ali i da nauče. Podatak da je na životni put izveo više od pet hiljada učenika i studenata dovoljan je dokaz koji govori kakav je prosvetni radnik bio. Spasoje Grahovac, bio je stipendista Geteovog univerziteta u Strazburu, ugledni i omiljeni profesor, doktor književnih nauka, ostaće upamćen po nemerljivom doprinosu književnosti, kulturi i sportu Kikinde, Vojvodine i Srbije, rekao je profesor pravnog fakulteta u Beogradu, Jovica Trkulja.

Profesor dr Spasoje Grahovac je rođen 1936. godine u Ruskom Selu, godinama je bio predsednik Društva za negovanje muzike “Gusle” i Ženskog rukometnog kluba “Akademac”. Bio je član udruženja književnika Vojvodine i Srbije i Matice srpske. Napisao je oko 30 knjiga i preko osamsto bibliografskih jedinica. Za svoj rad dobio je Orden rada sa srebrnim vencem, Iskru kulture Vojvodine, Oktobarsku i Majsku nagradu Kikinde, Medalju časti i rodoljublja srpske dijaspore u Temišvaru i kao najveće priznanje Zlatnu povelju za životno delo u obrazovno-pedagoškom i naučno-istraživačkom radu za 2003. godinu od Udruženja univerzitetskih profesora i naučnih radnika Srbije.