Posle više od 30 godina četiri vrtića dobila novi nameštaj

Oko 500 mališana koji pohađaju vrtiće PU „Dragoljub Udicki“ od septembra očekuju novine u radnim sobama i ostalim prostorijama. Nakon više decenija, četiti objekta dobiju novi nameštaj.

-Nakon tridesetak godina vrtići „Kolibri“, „Plavi čuperak“, „Miki“ i „Poletarac“ dobijaju konačno nameštaj, nove stolice, stolove i ormariće za decu i za vaspitače. Vrednost investicije je 3 miliona dinara, a finansirala ju je lokalna samouprava, kaže Vladimir Radlović, v.d. direktora PU „Dragoljub Udicki“.

Ovo su i najveći objekti PU „Dragoljub Udicki“. Investicija će omogućiti deci, vaspitačima i roditeljima da se prijatnije osećaju u vrtićima.

Letnji period jedina predškolska ustanova u našem gradu iskoristiće za adaptacije vrtića. Tako je planirano izvođenje radova u zabavištu „Naša Radost“, kao i u vrtiću „Maslačak“ u Bašaidu u kojima je neophodno uraditi kompletnu adaptaciju.

V. d. direktora nijedan vrtić ne može da izdvoji kao najbolje ili najlošije opremljen. Trude se da sva deca sa teritorije grada Kikinde imaju jednake uslove.

Osim ormarića i cipelarnika, planirano je da vrtići dobiju i nove stolice. Pored toga, u „Kolibriju“ su ostale još dve sobe koje je neophodno opremiti, a prošle godine odrađeni su i radovi na sanaciji podova.