Posle kritika Milivoja Linjačkog posuta so po Gradskom trgu

Komandant Štaba zimske službe Milivoj Linjački istakao je za našu televiziju da deli mišljenje dela grđana i da nije zadovoljan kako je Gradski trg očišćen zbog neblagovremenog reagovanju nadležnih u JP “Kikinda” zaduženih za ovaj posao.

 

 

 

 

 

 

 

-Nisam zadovoljan kako je očišćen Gradski trg, sve to može daleko bolje. Trg je danas bio okovan ledom, a i prethodnih dana održavanje nije bilo dobro. Za ovaj posao nadležno je JP “Kikinda” koje nije odreagovalo kako je trebalo. Osoba koja je zadužena za izdavanje naloga za čišćenje snega je Dragan Tomašev. Pre dva dana pošto je pao sneg, a mašina za njegovo uklanjenje i posipanje soli nije bila na trgu pozvao sam Tomaševa koji mi je odgovorio da je u Novom Sadu i da ne zna da u Kikindi ima snega. Danas smo opet svedoci da na trgu nije posuta so. Da li je to namerno ili ne, ne želim da zalazim u to, ali ovakvo stanje ne zadovoljava nas iz Zimske službe. Želim ovim putem da se izvinim građanima – kaže Milivoj Linjački, komandant Štaba zimske službe.

Naš sagovornik dodaje da je uputio kritike nadležnima.

-Razgovarao sam sa direktorom JP “Kikinda” Danilom Furundžićem koji mi je obećao da će se poboljšati kvalitet rada ljudi zaduženih za čišćenje trga te da neće dolaziti do ovakvih situacija. Ukoliko se ovakva situacija ponovi očekujem konsekvence za osobe koje ne rade svoj posao jer nisu građani ti koji treba da trpe slučajni ili namerni nemar i nerad – dodao je Linjački.

So sa kojom se posipa trg ne nagriza beton, a Linjački napominje da se izbegava bacanje peska jer on posle završi u atmosferskoj kanalizaciji i zapuši je. Argumentovana kritika dovela je do rezultata jer je ubrzo posle toga posipana je so na Gradskom trgu što je omogućilo da se led brže otopi.