Posle korzoa u diskoteku “Delfin”, sećanje na jednu mladost

Evociranje uspomena kroz šetnju korzom u subotu je okupio sugrađane rođene četrdesetih, pedeseth, šezdesetih godina prošlog veka. U okviru manifestacije „Kikindsko leto“, a nakon sedmogodišnje pauze, ponovo je organizovana šetnja gradskim trgom, a skup je bio kod Katoličke crkve. Osim što su se videli sa prijateljima iz mladosti sugrađani su mogli da pogledaju i fotografije koje su snimljene upravo na korzou. Ideja da se ponovo šeta korzom, koje je nekada bilo mesto okupljanja mladih ljudi, potekla je od sugrađanina Milana Veselinova.

-Skupili bismo se oko 19.30 sati i šetali nakon čega se odlazilo u diskoteku, igranku ili u bioskop. Ukoliko se ne biste prošetali korzom, kao da niste ni izašli. Tu su se okupljala društva, parovi, jer u to vreme u Kikindi je bilo puno stabilnih i dugih veza koje su na kraju rezultirale brakovima. To je mesto na kom se odrastalo. Nedeljom prepodne naši roditelji imali su svoj korzo i oni su sakupljali u nekadašnjoj Duškovoj poslastičarnici nakon čega su se i prošetali istom rutom kojom su prethodne večeri šetali mladi. Ovo je jedan od najlepših načina da pokažemo mladima kako smo se mi provodili u mladosti, ali i da se prisetimo i sačuvamo od zabrava drage ljude koji nisu više sa nama – rekao je Veselinov.

Mladi su nakon šetnje odlazili u diskoteku „Delfin“ koja je radila na prostoru Starog jezera od 1977. do 1982. godine. Kultno mesto prekinulo je sa radom kada je zgrada u kojoj se nalazila diskoteka izgorela, a ove godine ugođaj je bio potpun jer je diskoteka ponovo organizovana na starom mestu. Koliko je ona značila pokazuje da se u subotu okupio veliki broj sugrađana koji su uz  disko hitove đuskali do jutra.Kao i tada i sada je muziku puštao DJ Sava Grabić.

-Uvek smo se najbolje provodili uz strane disko hitove sedamdesetih i osamdesetih, što je i ove večeri bio slučaj. Četiri decenije prošlo je od kada smo se poslednji put okupili na ovom mestu što u svima nama budi emocije. Nekada je ovde bilo prelepo,  diskoteka „Delfin“ ušla je u istoriju, a generacije koje su stasavale u diskoteci dan danas pričaju o tome sa nostalgijom– rekao je Sava Grabić.

Jasmina Milankov, v.d. direktorica Turističke organizacije još jednom je istakla da je ove godine program „Kikindskog leta“ koncipiran tako da će se sugrađanima predstaviti kikindske grupe, udruženja, pojedinci i pozvala sve da posete bogat sadržaj.