Posle dugih 5 meseci, Gerontološki centar otvoren za posete

Gerontološki centar Kikinda počeo je, posle gotovo pet meseci, da realizuje posete korisnicima, po strogim uputstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Gerontološki centar Kikinda zatvorio je vrata za posete korisnicima pre epidemije korone. Još 31.januara po instrukcijama ZZJZ domovi su zatvoreni zbog sezonskog gripa a naknadno je proglašena epidemija korone.

Pre dva dana dobili smo instrukcije od ministarstva kako da se ponašamo sada u toku poseta. Svi srodnici kojima su najbliži u domu mogu da posete svoje najmilije ali po posebnim uslovima. Prostor za posete je dvorište, moraju da imaju maske i rukavice, mi ćemo dati vizire a poseta može da traje najduže 15 minuta. Posete su moguće dva puta nedeljno a prethodno je neophodno zakazati termin putem telefona, objašnjava Stanislava Žilić, rukovodilac OJ „Novi dom“ Gerontološkog centra Kikinda.

Kikindski domovi, stari i novi broje ukupno 180 korisnika. Za sada je direktan kontakt i dalje zabranjen odnosno za dodire i grljenje još će se čekati.