Poruka i akcija podrške iz Sremske Mitrovice, Kikindi

Na fasadi Narodnog muzeja u Sremskoj Mitrovici noćas su se smenjivale osvetljene boje zastava gradova Kikinde i i Sremske Mitrovice, kao podrška u borbi protiv ovovekovne pošasti. Iz ovog grada, put Kikinde upućena je i medicinska i sanitetska podrška.

Noćas je Muzej u Sremskoj Mitrovici bio osvetljen u bojama i grbom Kikinde kao podrška u bobri sa koronavirusom. Na fasadi Muzeja smenjivale su se zastave Srbije, i grbovi gradova Kikinde i Sremske Mitrovice. Ovo je nastavak pružanja podrške nakon što je ovaj muzej bio osvetljen bojama Italije.

Iz ovog grada, je štab za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica uputio pomoć našem gradu u borbi sa korona virusom. Ljubaznošću redakcije Sremske TV Šid saznajemo da se pomoć sastoji od medicinsko-higijenskih sredstava. Vozilo sa dezinfekcionim sredstvima krenulo je danas iz SM ka Kikindi. Paketi, za koje Mitrovčani smatraju da će dobro doći Kikindi sastoje se od rastvora natrijumhiperhlorida, tečnog kiseonika za dezinfekciju ruku, varikine i toalet papira.

Ovim potezom poslata je poruka i drugim lokalnim samoupravama da prate primer Grada Sremska Mitrovica i da budu solidarni u ovakvim situacijama.