Porodica Varga u svom dvorištu gaji šetlandske ponije, koji su im najdraži ljubimci

Šetlandski konjjići su u Holandiji vrlo zastupljeni, ali i u Kikindi je moguće, u nekim  domaćinstvima videti baš ovu najmanju britansku rasu konja. 

Ova vrsta potiče sa Šetlandskih ostrva, po kojima je i dobila  ime, a pretpostavlja se da su mali konji ovog tipa živeli i radili na tim ostrvima i pre dve hiljade godina.

U porodicu Varga, u Kikindi šetlandski  konj je najdraži kućni ljubimac. Dva konjića, koji se šetkaju u dvorištu porodice Varga su tu jedino i samo iz ljubavi, kako nam je u svojoj izjavi rekao Darko Varga:

-Ona je došla iz Holandije i naša je velika ljubav. Mi smo hteli velike konje, ali nemamo uslove, pa smo se opredelili za njih. Ovo su majka i ćerka. Ova mala ima četiri meseca. Vrlo su mirne, druželjubive. Najčešće idemo na manifestacije, gde deca uživaju u igri sa njima.

Osim što imaju dva šetlandska konja, tri jazavičara, mačke, papagaje, u ovoj porodici od nedavno su svoj dom našla i dva vijetnamska praseta.

O porodici Varga nešto više ćete imati mogućnostda pogledate u jednoj od narednih epizoda emisije Rubinizmi, koja je na našem programu petkom u 21 sat.