Ponos škole. Najboljim đacima plaketa “Sveti Sava”

Devetoro osmaka, OŠ „Sveti Sava“ ove godine su ponos škole. Najbolji, kada je uspeh u školi, ali i kada su nadmetanja iz raznih predmeta i sporta u pitanju, oni su ovoga puta dobitnici Plakete “Sveti Sava”.

Obeležavanje Dana škole „Sveti Sava tradicionalno započinje svečanim programom, u okviru kog se sva pažnja poklanja najboljim među najboljima. Devetoro đaka ove nastavne godine, inače đaci završnih razreda poneli su plaketu najvećeg srpskog prosvetitelja.

 

Direktor škole, koji je na mestu prvog čoveka ove ustanove već dugi niz godina, sa velikim iskustvom u prosveti, Vitomir Radak,  smatra da se vrednost škole ogleda u uspešnim đacima. Taj uspeh, trud, zalaganej, kolektiv škole uvek detektuje  i dobre i kvalitetne osobine na pravi način i nagradi, dodelom plakete „Sveti Sava“:

-Pogotovo ovakvi đaci, koji na ovakav način afirmišu kako sebe, tako i svoje roditelje, ali i samu školu. Mi se trudimo da ovu svečanu dodelu na pravi, svečani i dostojan način obeleže. Da bi učenik dobio plaketu “Sveti Sava” na prvom mestu treba da bude dobar mlad čovek, da ga krase ljudske osobine, da bude dobar drug, da dobija petice, da poštuje školu i svoje obaveze, da kroz takmičenja afirmiše sebe i roditelje i da na najbolji način pokažu šta su naučili tokom školovanja u našoj školi.

Svečani program, u okviru kog su učestvovali đaci, kako nižih tako i viših razreda, osmišljen je ka obeležavanju Dana škole. U ponedeljak će se u prostorijama škole, uz obredno rezanje kolača, obeležiti školska slava, „Sveti Sava“.

U školi se tradicionalno celonedeljnim aktivnostima, pri čemi se misli na razne radionice, kvizove, ali i sportska dešavanja na pravi način i učešće velikog broja, kako đaka, učitelja, nastavnika, ali i roditelja obeležava Dan škole.