Ponos Kikinde: Gradonačelnik Markov ugostio šampione

Za samo četiri godine, kikindski rukometaši su od takozvane „beton lige“ došli do elite.

Ne dešava se svake godine da neka ekipa dostigne ove visine, a samom rukometnom klubu za to je bila potrebna gotovo decenija i po. Stoga je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov upriličio prijem za šampione Super B lige:

-Nama kao gradu je to veoma važno. Radi se o ekipnom sportu, a znamo vrlo dobro kolika je tu konkurencija i koliko se u Srbiji igra rukomet. Zato je za grad veoma važno da ima superligaša. Vi ste to ostvarili, pre svega, svojim radom, upornošću i timskim duhom. Biću potpuno iskren, uspeh ne bi bio ovakav bez podrške kompanije „Grindex“, koja je dokazala da ne pravi samo dobre rezultate u oblasti kojom se bavi, već i u društvenom, odnosno sportskom angažovanju.

Ekipni sport se ne može igrati na najvišem nivou bez podrške kompanija, a kikindski „Grindex“ trebalo bi da bude uzor i ostalim firmama:

-Pozvao bih sve privrednike našeg grada da se uključe u finansiranje sporta i kulture, onih mesta koji konstantno vape za dodatnim sredstvima, a od kojih zavisi taj deo života, pre svega fizički i duhovni razvoj.

Direktor kompanije „Grindex“ Jovan Bulatović naglasio je da su se momci u prošloj sezoni mnogo trudili, igrali požrtvovano i bili tu jedni za druge, što je i rezultiralo titulom šampiona i ulaskom u krug najboljih u državi. Kada su u pitanju planovi, ekipa se ovde ne zaustavlja:

-Nama nije plan da opstanemo u Superligi, mi imamo veće planove. Plan nam je da budemo u prvoj polovini, odnosno u prvih pet. Očekujemo da se „naoružamo“ igračima, To je plan za koji ćemo dati sve od sebe. Što se tiče „Grindexa“ i materijalnih sredstava, ja sam tu.

Bulatoviću je naglasio da celoj ekipi znači podrška koju dobija od Grada:

-Grad je učestvovao u našem uspehu i zahvaljujem gradonačelniku i ostalima koji su nas podržavali. Nadamo se da će pomoć koju smo imali tokom sezone biti veća u narednom periodu i u skladu sa našim još većim ambicijama.

A do vrhunskih rezultata nije bio lak. Kapiten „Kikinde Grindex“ Mirko Kenjalo osvrnuo se na protekli period i podsetio kako je ekipa došla do elite:

-Mi smo ušli u priču iz najnižeg ranga i za nekoliko godina došli do elitnog takmičenja. Lep je osećaj i zadovoljstvo je predstavljati grad na ovaj način. Želeli bismo da omasovimo sport i da nam se priključi što više dece. Nećemo posustajati, nastavićemo da radimo ovim tempom. Ambicije su uvek postoje i uvek su velike. Sve smo ispoštovali što se tiče rezultata. Nadamo se da ćemo se i u narednom periodu viđati ovakvim povodom.

 

Trener kikindskih zlatnih momaka Miljan Stanić, koji je podsetio da veći deo ekipe čine momci iz našeg grada:

-To je dobar primer i veliki uspeh. Tako možemo da privučemo decu rukometu i sportu uopšte. Smatram da ovaj uspeh nama treba da bude ideja vodilja da napravimo što više i iskorak u odnosu na prošlu godinu. Za grad je važno da uz dobro pozorište ima i kvalitetan sprotski kolektiv. Tako se izdiže u odnosu na ono što ga ne čini gradom. Uz svesrdan trud svih nas smatram da možemo da napravimo dobar uspeh u budućnosti.

Gradonačelnik je na prijemu uručio plaketu, koju je u ime ekipe primio kapiten. Želja svih je da naredne sezone donesu nove uspehe, kao i da jednog dana Kikinda bude bogatija za superligaški pehar.