Pomozimo Tisi

Tisa Sredojev sa majkom Jelenom bezbedno je stigla u nemački grad Augsburg gde će nastaviti sa lečenjem. Kikinđanka stara svega 16 meseci do sada je pokazala da je borac, a članovi njene porodice veruju da će terapija u Nemačkoj biti od velike pomoći.

-Put je trajao 12 sati, a osim supruge Jelene u sanitetskom vozilu klinike „Anlave“ bili su i doktor i medicinska sestra. Tisa je podnela put jako dobro tako da su lekari uspeli da urade i deo analiza. Urađena je magnetna rezonanca glave, kičme i tela i analize krvi. Pošto stignu svi rezultati tada će se znati kada će moći da se krene sa terapijom – kaže Tisin otac Vanja Sredojev.

U klinici u Augsburgu Tisa će biti podvrgnuta hemoterapiji i zračenju koje će trajati i do osam meseci. Vanja Sredojev zahvalan je svima koji su pomogli da njegova ćerkica otputuje u Nemačku i dodaje da još uvek nije sakupljena celokupna suma novca.

-Klinici je avansno uplaćeno 100.000 evra, što je bio uslov da Tisa otputuje u Nemačku. Imamo još oko 30.000 evra, ali to nije dovoljno jer nam treba 195.000 evra, što je početak. Lekari još uvek ne znaju koje će terapije Tisa primati, a možda se odluče i za još jednu operaciju. U tom slučaju trebaće nam značajno više novca – objašnjava Sredojev.

Vanja dodaje i da dirnut pažnjom svih sugrađana, ali i ljudi iz drugih gradova.Pomoć hrabroj Tisi možete uputiti putem SMS poruke. Upišite 705 i pošaljite na 3030. Sredstva se mogu uplatiti i na račun: 160-552148-04.