Pomozimo da deca na Kosmetu dobiju novogodišnje paketiće

 

Gradski odbor Saveza potomaka ratnika Srbije 1912. – 1920. godine u Kikindi na poziv prijatelja iz Humanitarne organizacije ”Svi za Kosmet” pridružuje se akciji sakupljanja sredstava za pravljenje i podelu prazničnih paketića ugroženoj deci iz enklava u južnoj srpskoj pokrajini.

Kikindski odbor Saveza potomaka ratnika Srbije poziva pojedince, firme, škole, sve ljude dobrog srca da se priključe humanitarnoj akciji ”Paketići za decu sa Kosova i Metohije”. Njen cilj je da pomognemo najugroženijima i ulepšamo im predstojeće praznike.

Ovo je već peta uzastopna godina u kojoj se ova akcija organizuje, a samo tokom prošlogodišnje akcije obradovani su mališani iz 123 enklave i podeljeno je 5300 paketića. Ove godine planira se isto, ali se neće uspeti bez ljudi dobre volje koji su humani i doniraju šta su u mogućnosti: slatkiše, slaniše, igračke , kao i novčane donacije kako bi se napravili paketići.
Paketići će biti podeljeni za Srpsku Novu godinu i Savindan. Akcija traje do 27. decembra.

Uložimo trud, a oni će nam vratiti osmesima. ZAJEDNO MOŽEMO MNOGO, poručuju inicijatori ove humanitarne akcije u koju je uključen veliki broj ljudi, trenutno u 70 gradova, u 11 zemalja.
Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na broj telefona 061 221 6781 a prikupljena sredstva mogu se dostaviti u prostorijama GrO Saveza potomaka ratnika Srbije 1912 – 1920.godine radnim danima od 10 – 14 časova.
Nakon akcije, HO ”Svi za Kosmet” sačiniće izveštaj u koji će javnost imati uvid.