Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević u radnoj poseti Kikindi

Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević bio je danas u radnoj poseti Kikindi. Ovom prilikom sastao se sa poljoprivrednicima, predstavnicima grada Kikinde i Poljoprivredne stručne službe sa kojima je razgovarano o daljem unapređenju proizvodnje.

-Praksa je da obilazimo lokalne samouprave. Drago mi je što su sastanku prisustvovali poljoprivrednici koji se bave različitom proizvodnjom. Svako iz svog domena govorio je o problemima sa kojima su suočeni, a na nama je da im pomognemo da oni budu rešeni. Sve pohvale gradskoj upravi koja iz budžeta izdavaja 20 miliona dinara kroz programe podrške – istakao je Bogićević.

Ovo je bila prilika da predstavnici grada još jednom skrenu pažnju na mere podrške koje se realizuju tokom godine.

-Dobili smo pohvale za program ruralnog razvoja koji sprovodimo tokom godine. Imamo 18 mera podrške koje koristi veliki broj poljoprivrednika. Jedna smo od retkih lokalnh samouprava koja izdvaja toliko sredstava – dodao je Imre Kabok, član Gradskog veća

Pomoćnik ministar poljoprivrede Bogićević zajedno sa saradnicima i predstavnicima PSS obišao je i zasad lešnika Radovana Zorića iz Nakova. Ovoj porodici poljoprivreda je primarna proizvodnja, a lesku su zasnovali pre pet godina.U ovaj zasad uloženo je 20.000 evra i pun rod očekuje se za dve godine.

Usvojena je i sugestija proizvođača da se tokom zime organizuju posete savetodavaca svakom selu kako bi pomogli da poljoprivrednici popune prijave za trezor, kao i sa savetima.