Poljoprivredni sajam u Novom Sadu od 18. do 24. septembra: Ulazak uz digitalni zeleni sertifikat ili negativan test

Novosadski sajam dobio je dozvolu Kriznog štaba za organizaciju manifestacije u periodu od 18. do 24. septembra. Tada će biti održan 88. međunarodni poljoprivredni sajam, 53. međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Neophodno je da se primene svi protokoli, poput onih na festivalu Exit, nedavno održanom u Novom Sadu, a to znači da će uslovi za izlagače i posetioce biti – digitalni zeleni sertifikat (potvrda o vakcinaciji ili preležanom kovidu-19), negativan brzi antigenski ili PCR test, navedeno je u odgovoru na dopis Novosadskog sajma.

Prošlogodišnji Poljoprivredni sajam u Novom Sadu zbog epidemiološke situacije po prvi put održan je onlajn.

Najveća smotra agrara u ovom delu Evrope mesto je na kojem izlagači predstavljaju najnovija dostignuća, proizvode, iskustva kao i najsavremeniju mehanizaciju, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sve relevantne pokrajinske i institucije Grada Novog Sada subvencije za poljoprivrednu proizvodnju. Najaktuelnije teme iz oblasti poljoprivrede obrađuju se kroz stručne skupove, edukacije i prezentacije sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse.

Među redovnim posetiocima Sajma već godinama unazad su i brojni poljoprivredni proizvođači i firme iz Kikinde. 

Pored domaćih izlagača, dolazak su najavile i firme iz Češke koja je zemlja partner, Italije, Španije, Belorusije, Poljske, Holandije, Turske, kao i zemalja u okruženju.