Policijski čas od večeras u 18 do 2. maja do 5 ujutro, a za vikend zabrana kretanja od 18 do 5 sati ujutro narednog dana

U Srbiji je do 15 sati registrovano ukupno 9.009 obolelih od korona virusa. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare Zdravstveno-kriznog štaba juče  su testirane 6.703 osobe od kojih je 285 pozitivno. U bolnicama je 2.479 pacijenata. U proteklom danu preminulo je još šest osoba, rekao je dr Zoran gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo. 

-Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmene odluka u vezi sa merama zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 tokom prvomajskih praznika. Zabrana kretanja počinje od danas, u 18 časova i trajaće do subote, 2. maja, u 5 časova ujutru. U subotu i nedelju zabrana kretanja počinje u 18 časova i traje do 5 časova ujutru narednog dana – dodao je Gojković.

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović napomenuo je da je nošenje zaštitne opreme imeprativ i nadalje, a dr Gojković dodao je da su postojala oprečna mišljenja u okviru struke vezana za mere tokom prvomajskih praznika, ali da je odluka doneta jednoglasno.

U Srbiji je ukupno testirano 85.645 osoba, a izlečno je 1.343 ljudi.