Policijska uprava među četiri najboljih u Srbiji

Načelnik Policijske uprave u Kikindi Dragan Jović istakao je da je zadovoljan radom svojih saradnika u 2016. godini. Zavidini rezultati postignuti su na suzbijanju narkomanije. Zaplenjeno je blizu 300 kilograma raznih vrsta narkotika i oko 30 hiljada tableta sa liste opojnih droga.

-Otkriveno je za 20 odsto više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala i korupcije što nas svrstava među četiri najbolje policijske uprave u Srbiji – istakao je Dragan Jović.

Puno se radilo i na suzbijanju svih vrsta nasilja. Očekuje se da će rad u ovoj oblasti biti olakšan s obzirom na to da je nedavno usvojen novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

Iz Policijske uprave apeluju na građane da tokom praznika ne sedaju u automobile pod uticajem alkohola, kao i da ne remete javni red i mir. U narednim danima biće pojačane kontrole saobraćajne  i patrola policije iz oblasti opšte nadležnosti.

Kazne za prekršajne postupke iz oblasti javnog reda i mira su povećane i kreću se od 30 do 100 hiljada dinara, skreću pažnju u policiji.