Policijska uprava Kikinda najbolja u Srbiji

Smanjenje ukupnog broja krivičnih dela u 2019. godini za 20 odsto na teritoriji Policijske uprave Kikinda dovelo je do toga da naša uprava bude najbolja u državi. Kada je reč o najtežim krivičnim delima protekle godine rešeno je četiri ubistva. Po broju smanjenja razbojništava kikindska policija druga je u Srbiji posle Pirota jer je broj ovih dela umanjen 59 odsto. U odnosu na 2018. godinu povećan je procenat rasvetljavanja ovog krivičnog dela i on u 2019. iznosi 78 odsto. Kada je reč o nanošenju teških telesnih povreda odnosno o krivičnom delu protiv života i tela prošle u odnosu na pretprošlu godinu procenat smanjenja je 42 odsto, a naša grad je po ovome na trećem mestu u Srbiji.

Kikinda je treća u državi i po broju smanjenih krađa. Ispred nas su policijske uprave u Prijepolju i Subotici. To je krivično delo koje najviše pogađa građane tako da je Policijska uprava pokrenula akciju “Zaštitite svoju imovinu” čiji je cilj savetovanje stanovnika šta da obavezno urade kako bi onemogućili krađu. Krađe su smanjene za 20 procenta, a na nivou kompletne Srbije za svega tri odsto. Kada je reč o teškim krađama njihov procenat smanjen hje za 37 odsto. Primera radi u 2017. godini zabeleženo je 1.127 krađa i teških krađa u 2018. 884, a prošle godine bilo ih je 665.

Procenat rasvetljavanja svih krivičnih dela sa NN licima na teritoriji naše policijske uprave je 53 odsto.

Za ove rezultate zaslužni su zaposleni koji svojim angažovanjem, prevencijom, proaktivnim radom i vidljivošću na terenu reaguju u svim situacijama.