Pokret jači od 1000 reči u komadu “Tango attendite”

Kad je talenat pojačan iscrpljujućim radom, onda rezultat mora biti vidljiv. Baš takvi na prvom mestu talentovani, ali itekako vredni mladi kikindski umetnici oduševilli su publiku. Autorsko delo Stefana Ostojića, uz maestralno izvođenje baletskih umetnika Danila Stankića, Sofije Udicki i Anje Popadić ostavio je veći deo starije publike da se dobro zamisli.

Tango je tužna misao koja se pleše, naziv je domaćeg filma ali je i tema mladih kikindskih umetnika za oblikovanje baletske priče. Oni su baš tu spregu modifikovali u negativno obeležje baš našeg grada.  Kroz segmente plesa, reditelj Stefan Ostojić je ubacivao i izjave prijatelja, rođaka, prolaznika, koji su pričali u početku o lekovitoj ulozi ljubavi o životima svih nas. Nakon takvih izjava, usledila su kratka mišljenja o ljubavi koja se rasplamsava, zatim o ljubavi u braku, pa onda o nedoumici, strahu, razmimoližanju u stavovima i pogledima i konačno o razvodu.

U publici su se našli rođaci i prijatelji, kikindski umetnici, kao i saradnici koji su došli iz drugih gradova, kako bi im pružili profesionalnu podršku. Među njima je i poznati kikindski glumac Dragan Ostojić dao svoje mišljenje o predstavi. Zanimalo nas je  kako tumači rad prvenac mladog reditelja iz aspekta kolege, ali i roditelja.

-Ja ne mogu ništa drugo da kažem, osim da sam ponosan i srećan što on to tako sa radošću radi i želim mu svu sreću. Mislim da su ove mlađe generacije bolje od nas, na svu sreću! 

Kako bi utisak bio potpun, mašta mladog četverca je kao ulaznice publici ponudila cvet, što je dodatno pojačalo utisak. Šareni jastuci koji su spajali publiku sa akterima još više su pojačali prisnost, koja se osećala tokom trajanja komada. Svečana sala Narodnog muzeja za premijerno izvođenje komada “Takgo attendite”bila je dovoljna, premda ostaje nada da će takav komad imati još izvođenja i to na velikim scenama.