Pokrenuta kampanja za osnivanje centra za obuku pasa vodiča

Organizacija slepih Severni Banat i Kinološka organizacija Latinović – Kikinda, pokrenuli su kampanju za osnivanje centra za obuku pasa vodiča u našem gradu. Ova kampanja zahteva učešće svih zainteresovanih strana, kao i onih koji žele dobrovoljno da pomognu realizaciju projekta. Sredstva za osnivanje centra skupljaće se putem javnih akcija i konkurisanjem za sredstva javnih i privatnih fondova, a cilj koji se želi postići otvaranjem centra, jeste deo rada na poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom.
vlcsnap-2016-11-09-13h55m02s176

Ovaj centar zamišljen je kao višenamenski infrastrukturni projekat koji bi ponudom usluga građanima mogao da bude i samoodrživ. U ponudi bi bili tereni za rekreaciju, kao i smeštaj gostiju Grada.

Na prezentaciji prisutnima predstavljen je mogući model izgleda i organizacije centra za obuku pasa vodiča. Neke pretpostavke realizatora ovog projekta su da najmoderniji centri koštaju između 10 i 35 hiljada evra, a pozivaju se i građani koji uzgajaju mirnije rase pasa poput labradora ili retrivera da po mogućnosti doniraju štence.