Pokrajina dodelila sredstva za pošumljavanje

Pokrajina dodelila sredstva za pošumljavanje

U Vladi Vojvodine u ponedeljak su potpisani ugovori o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 43 miliona dinara za pošumljavanje na teritoriji AP Vojvodine. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je šest ugovora, među kojima i jedan za grad Kikindu.

Pokrajina je opredelila 1,550 miliona dinara, a JP „Kikinda“ kao upravitelj šumske osnove učestvuje sa bezmalo milion dinara za pošumljavanje . Ovim sredstvima biće pošumljeno ukupno 8,1 hektar površina: u katastarskoj opštini Kikinda 1,1, u Bašaidu četiri u Ruskom Selu dva i u Banatskom Velikom Selu jedan hektar. Biće zasnovano 12.272 sadnice hrasta lužnjaka i bagrema.

Pored Kikinde ugovore su dobili Srbobran, Titel, Bačka Palanka , Javno preduzeće „Vojvodinašume“ i Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu.
Božić je ovom prilikom istakao da su sredstva u Budžetskom fondu za šume ove godine znatno veća nego ranije i da je cilj da se ta ulaganja podignu na još viši nivo. Iznosi za pošumljavanje po hektaru u proseku su 30 odsto viši nego ranije.