Poklonite knjigu Kulturnom centru

Kulturni centar planira da uz pomoć sugrađana otvori biblioteku koja će svakako, nakon otvaranja, biti dostupna svim Kikinđanima.

Knjiga nikad dosta. Time su se rukovodili i u kikindskom Kulturnom centru kada su rešili da uz postojeće naslove, koji se godinama nalaze u ovoj ustanovi, od građana zatraže da učestvuju u popunjavanju fonda buduće biblioteke Kulturnog centra. Svako ko može i želi budućoj biblioteci može donirati knjigu ili više naslova po želji.

Kulturni centar ima jednu manju zbirku knjiga koja je već dugo godina tu, i sada smo odlučili da tu zbirku upotpunimo novim naslovima, i da ih zajedno formiramo u jednu biblioteku koja će biti deo naše ustanove. Ideja je da naši sugrađani, u skladu sa svojim mogućnostima, poklone Kulturnom centru makar jednu knjigu da bi formirali čitavu biblioteku od knjiga naših sugrađana. Ta biblioteka će biti kasnije na raspolaganju istim tim sugrađanima i ja verujem da može da bude baš lep detalj u Kulturnom centru, predstavio je ideju Marko Markovljev, organizator programa Kulturnog centra Kikinda.

Markovljev napominje da nije važno kog žanra će biti poklonjeno književno delo.

Nećemo ograničavati naše sugrađane u tome šta nam donesu. Svakako, kaže se „poklonu se u zube ne gleda“. Vodićemo se time, a kasnije ćemo vršiti selekciju. Za prvo vreme prihvataćemo zaista svaki poklon koji budemo dobili, kaže Markovljev.

Svi zainteresovani da pomognu pokretanje biblioteke, knjige mogu doneti u Kulturni centar, a nakon selekcije dela će biti izložena i dostupna javnosti.