“Pogled u budućnost” u Galeriji “Krila anđela” u Novim Kozarcima

Udruženje građana “Krila Anđela” iz Novih Kozaraca, u okviru projekta “Očuvanje srpskog nacionalnog identiteta”, priredilo je  izložbu “Pogled u budućnost”. Postavka obuhvata radove 34-oro mladih umetnika iz Srbije i Republike Srpske koji su bili deo ovogodišnje onlajn likovne kolonije. Udruženje građana “Krila anđela” ukazalo je još jednu priliku mladim stvaraocima da se afirmišu, ovoga puta kroz intrigantnu i inspirativnu temu koju su oživeli svojim različitim umetničkim senzibilitetima i likovnim poetikama.  

Bila je ideja da mlade umetnike pitamo kako oni vide budućnost. Kroz ove radove možete da vidite razne stilove, izraze, razna osećanja, razmišljanja i filozofije koje ovi umetnici imaju. To nam je zapravo i bila ideja, jer živimo u 21. veku i želja nam je da mladim umetnicima, koji još uvek nisu afirmisani, pomognemo da budu vidljiviji  – kaže Tatjana Gligorijević, koordinatorka projekta i autorka izložbe.

Otvaranju izložbe prisustvovali su član Gradskog veća Saša Tanackov i predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan.

Mi smo prepoznali značaj ovog projekta i zbog toga smo ga podržali. Smatramo da su ovakve stvari veoma značajne zbog očuvanja srpskog nacionalnog identiteta i naših umetnika i trudićemo se da ih još više podržavamo u budućnosti. Ovde vidimo mešavinu tradicije i modernizma iz više umetničkih pravaca i zahvaljujem se Udruženju građana “Krila anđela” što je upriličilo ovako lep događaj  – rekao je Bogdan.

UG “Krila anđela” u Novim Kozarcima osnovano je 2014. godine pod rukovodstvom Milana Reljića, sa ciljem negovanja kulture i umetnosti, stvaralaštva dece i mladih kao i razvijanja saradnje sa srodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.