Podela ogrevnog drva socijalno ugroženima sredinom novembra

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 7 miliona dinara za obezbeđivanja ogreva za oko 1000 socijalno ugroženih porodica. Podela počinje sredinom novembra.

Završena je javna nabavka i prijavljivanje građana za dodelu pomoći u ogrevnom drvetu.

– To je pomoć ugroženim sugrađanima a ne njihovo obezbeđivanje ogrevom za zimu. Mi smo veoma zadovoljni što smo u prilici da pomognemo našim sugrađanima i pored svih posledica uzrokovanih korona virusom i svih teškoća koje smo imali po budžet grada. Pomoć će biti podeljena sugrađanima prema određenim kategorijama i kriterijumima. Prednost u dodeli ogrevnog drveta imaće porodice sa troje i više dece, dobrovoljni davaoci krvi, staračka domaćinstva, pojedinci i porodice sa hronično obolelim članovima, porodice u kojima su lica sa smetnjama u razvoju, invalidna lica kao i socijalno ugrožena lica za koja komisija proceni da bi trebalo da dobiju drva, kaže Mladen Bogdan, predsednik Skupštine Grada Kikinda.

Podela ogrevnog drveta za značajno veći broj porodica počeće sredinom novembra.

– Moji saradnici i ja smo se trudili da ljudi dobiju drva pre početka niskih temperatura. Smatrali smo da je to veoma važno i da to bude velika pomoć građanima u odnosu na prošlu godinu kada je podela drva počela mnogo kasnije. Naglasiću da je naš zadatak da u narednom periodu radimo sve bolje, još jače, kako bi bilo više sredstava u budžetu, da bi se moglo više izdvojiti za socijalna davanja i materijalno obezbeđenje naših sugrađana, ističe Bogdan.

Ove godine cilj je da što veći broj porodica dobije ogrevno drvo.

– Ono što je jako bitno da naglasim da će ove godine uprkos svim problemima koje smo imali i sa budžetom i sa epidemijom korona virusa, 50 posto više građana i porodica dobiti drva u odnosu na prethodnu godinu, zaključuje Bogdan.

Za pomoć u vidu ogrevnog drveta pristigao je velik broj zahteva. Sledi obrada dokumentacije i obrazovanje komisije kako bi se ispoštovali svi kriterijumi, a potom će uslediti i podela drva. Na javnoj nabavci najbolju ponudu dostavila je kompanija „Drvo promet“ iz Vlasotinca kojoj je poveren posao.