Počinje nova školska godina

Nova školska godina na samom je pragu. Sa najviše nestrpljenja je dočekuju prvaci koji će prvi put sesti u školske klupe. Dunja Vujčić , sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti napominje da će sve škole spremne dočekati osnovce i srednjoškolce.

-U 16 osnovnih škola na teritoriji grada Kikinde prvi put u školske klupe sešće 442 đaka prvaka. Najviše ih je u OŠ „Sveti Sava“ 77.Kako bi prvacima ulepšali polazak u školu lokalna samouprava pripremila je i ove godine poklone za njih – istakla je Dunja Vujčić , sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti.

Ni ove godine neće izostati mere podrške za učenike osnovnih i srednjih škola od strane lokalne samouprave jer su deca i mladi prepoznati kao ciljna grupa kojoj je potrebno unaprediti uslove života.

-Svi srednjoškolci sa sela imaće besplatan prevoz do škola u gradu. Kikinda je jedan od retkih gradova koji u stopostotnom iznosu finansira besplatnu mesečnu kartu i iz gradskog budžeta za ovu namenu izdavaja se oko 40 miliona dinara. Ukupno je 55 miliona dinara izdvojeno je iz gradskog budžeta za mere podrške učenicima i studentima – napominje naša sagovornica.

U zimskom periodu finansira se prevoz učenika nižih razreda, koji sa obodnih krajeva grada dolaze i pohađaju nastavu u tri osnovne škole u gradu, kao i prevoza dece do SC „Jezero“ Kikinda radi realizacije škole plivanja u okviru redovne nastave fizičkog vaspitanja. Takođe, obezbeđena su sredstva za prevoz, smeštaj i ishranu dece sa smetnjama u razvoju koji pohađaju škole u Kikindi i van grada. Studenti iz Kikinde imaju mogućnost da kupe autobusku kartu koja je jeftinija 40 odsto u odnosu na redovnu cenu.