Počeo “Vidovdanski turnir” u Mokrinu

Kikindska sela ovih dana su u centru pažnje. U Mokrinu je tokom vikenda počeo turnir u malom fudbalu a značaj ovog turnira ogleda se u tome što ima tradiciju dugu 65 godina.

Noćni mokrinski turnir u malom fudbalu prvih pola veka bio je u organizaciji rukometnog kluba a potom, fudbalskog kluba, pa mesne zajednice da bi o njegovoj organizaciji u poslednje vreme brinula udruženja građana. U vreme početka letnje pauze, godišnjih odmora, za mokrinčane i meštane drugih sela i Kikinde ovaj sportski događaj predstavlja zanimaciju i način da se opuste i zabave. Turnir, posebno u fi nalnim utakmicama prati više stotina gledalaca.
– Kao i svake godine, interesovanje je veliko, iz celog grada dolaze ekipe da igraju. Plan je da se svake večeri igraju dve utakmice naredne tri nedelje. Ko nas vreme poremeti odložimo za jedan dan. U finalnom delu igraće se možda i tri utakmicei svako veče susreti počinju u 21h. Iz Mokrina je najviše takmičara mada su tu svi timovi koji igraju fudbal, iz Nakova, Banatskog velikog sela, Kikinde. Ovde ima ubedljivo najviše publike, kaže Božidar Fišakov, organizator turnira iz UdruženjaGrađana „Devet grla“.
Upravo ovaj mokrsinski tim, kao prošlogodišnji pobednik otvorio je ovogodišnji turnir a protivnik je bila ekipa ŽAK-a.
– Očekujemo sve najbolje. Ekipe su jake, ali očekujemo pobedu, kaže Jovan Budai iz ekipe FK „Žak“.
Organizaciju turnira podržao je i Grad Kikinda.
– Svakako da podržavamo to što se u toku leta u selima dešavaju ovakvi događaji kako bi leto bilo popunjeno. Fudbal ima dugu tradiciju uspešnosti u Mokrinu, a to dokazuje i to što je Fudbalski klub „Delija“ koji je u prošlom veku bio poznat ne samo kod nas nego znatno šire a sada je prešao u viši rang takmičenja, kaže Milivoj Linjački, član gradskog veća Grad Kikinda.
Turnir traje tri nedelje i završava se u vreme kada će u Novi Kozarcima snage odmeriti najsnažniji ljudi sveta. Za sve koji ne žele da tokom leta odmaraju od sporta, fudbalski turnir u Mokrinu je pravo mesto.