Počeo turnir u basketu „tri na tri“

Zajedničko dvorište Gimnazije „Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko-trgovinske škole ponovo je domaćin sportskog događaja. Nakon uspešnih turnira u malom fudbalu i „Igara na vodi“, Sportski savez Kikinde ovoga puta organizuje takmičenje u mini basketu „tri na tri“.

Ovaj sistem podrazumeva pravila regulisana od strane FIBE.

-To je međunarodno priznati turnir. Mi smo godinama u nazad najbolji u ovoj igri. Postoji i jak košarkaški lobi, koji ima za cilj da ovaj sport uvrsti u olimpijske discipline. Izuzetno je atraktivna igra i pomaže u popolarizaciji košarke, kaže Zoran Blažić iz Sportskog saveza Kikinde.

Prijavljeno je osam ekipa, šest iz Kikinde i dve iz okolnih sela.

Nije tajna da je košarka veoma popularan sport u našoj zemlji. Tome su najviše doprineli uspesi srpske reprezentacije. Stoga su organizatori odlučili, da u skladu sa mogućnostima, nagrade i sve iz publike, koji pokažu da su vični ovom sportu, odnosno šutiranju trojki, zakucavanju i vetovatno šutu sa polovine terena.

Nagrađene će biti i najbolje ekipe. Prvoplasiranom timu pripašće 50.000 dinara, a ekipe koji osvoje drugo odnosno treće mesto, biće bogatije za 30.000 tj. 15.000 dinara. Mečevi počinju u 19 sati i 30 minuta, a ulaz je besplatan.