Počeo prijem novih korisnika u Gerontološki centar

Epidemija korona virusa u našoj zemlji početkom marta dovela je do toga da se obustavi prijem novih korisnika u Gerontološki centar. Kako saznajemo od Stanislave Žilić, rukovodioca organizacione jedinice Novi dom od 30. jula najstariji ponovo mogu da se primaju u Gerontološki centar, ali uz makismalnu opreznost i uslove koje je propisalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

-Procedura je takva da svaki novi korisnik koji će biti smešten u našu ustanovu, pored sve dokumentacije koja je i ranije bila neophodana mora da ima PCR test na korona virus. Osim toga nove korisnike smeštamo u dvonedeljenu izolaciju. Upravo ovo je razlog što prijemi  idu polako, jer nemamo mogućnosti da sve izolujemo na 14 dana – objašnjava Stanislava Žilić.

Zainteresovanost za prijem je velika, naročito za polupokretne i nepokretne korisnike.Kako napominje naša sagovornica u Gerontološkom centru, za sada, nije registrovan nijedan slučaj korona virusa ni kod korsinika ni kod zaposlenih. Kapacitet oba doma je 180 korisnika, a trenutno je u ovoj ustanovi socijalne zaštite 154 štićenika.