Počele pripreme kikindskih rukometaša

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ uveliko treniraju u SC „Jezero“ . Trener Goran Kurteš ističe da se pored napornih treninga igraju i kontrolne utakmice i da očekuje još dva do tri nova igrača u svojim redovima jer su iz tima otišla petorica rukometaša: Marko Trninić,Gamber, Delibašić, Rogljačić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Radimo na tome da popunimo fond igrača. Treba da upotpunimo tim sa dva, tri pojačanja: levo i desno krilo i bekovi. I ove sezone očekujem da ćemo imati zapaženu ulogu u Super A ligi – napominje Kurteš.

Dva nova igrača su golman Miloš Kovačević koji je stigao iz zrenjaninskog „Proletera“ i Milan Potpara donedavno igrač novosadske „Vojvodine“.

-Treninzi su naporni i još uvek su „teške“ noge. Svi vredno radimo i pripremamo se za novu sezonu. Ekipa iz Kikinde je kvalitetna i došao sam kako bi unapredio svoju igru. Prošle godine borili su se u plej ofu. Za ovaj grad prepoznatljivo je da je publika osmi igrač i očekujem da tako bude i ove sezone – kazao je Potpara.

Kapiten Mirko Kenjalo podseća da su kikindski rukometaši prošlu sezonu završili na sedmom mestu, kao i da im je leto bilo turbulentno, praćeno finansijskim problemima. Ipak, ističe da igrači na svakom treningu daju maksimum.

I ove sezone učinićemo sve da budemo u vrhu tabele. Na ruku nam ide i raspored u prvih nekoliko kola.Iskusniji smo za sezonu i nadam se plej ofu – dodaje Kenjalo.

Prvenstvo počinje 15. septemebra kada Kikinđani dočekuju beogradski „Partizan“.