Počela škola

Danas je počela nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola.

Uzbuđenje i radost zbog polaska u školu krasili su đake prvake koji su danas prvi put seli u školske klupe. Njima i svim ostalim učenicama puno uspeha u školovanju poželeo je i gradonačelnik Pavle Markov koji je obišao osnovne škole “Petar Kočić” u Nakovu i “Žarko Zrenjanin” u Kikindi.

-Posetili smo đake prvake u školama. Ovaj dan za njih je posebno važan i pun emocija i pamtiće ga do kraja života. Upravo naši najmlađi sugrađani daju nam podsticaj da uredimo škole kako bismo im omogućili što bolje uslove za rad, da što lakše savladaju gradivo i da jednog dana postanu dobri ljudi – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Iz budžeta grada obezbeđena su značajna sredstva za uređenje, adaptaciju i sanaciju škola.

-U narednom periodu ćemo prikazati građanima Kikinde u koje radove je uložen novac. Građani moraju da znaju na šta se novac troši i kako se raspoređuje. I u škole i u vrtiće uložena su značajna sredstva tako da smo i ovu godinu iskoristili na najbolji mogući način. Investiranje se nastavlja i dalje kako bi za dve do tri godine sve obrazovne ustanove imale osnovne uslove za rad – rekao je Markov.

Svim prvacima uručeni su pokloni lokalne samouprave.U Nakovu je 14, a u školi “Žarko Zrenjanin” 80 prvaka.

-Veliko mi je zadovoljstvo što u ovoj školskoj godini imamo deset učenika više u odnosu na prošlu. Imamo 14 prvaka, što je za tri puta više nego prethodne godine. Lokalna samouprava konstantno pomaže da uslovi za rad u školi budu što bolji. Tokom leta završili smo dobar deo fasade iz dvorišta. Učionice su uređene i okrečene – kazala je Ljiljana Janjilović, direktorica OŠ “Petar Kočić”.

-Spremno smo dočekali početak nove školske godine. Ono što nas očekuje tokom jeseni je rekonstrucija sanitarnih čvorova i postavljanje žive ograde oko škole. U radovima će nam pomoći lokalna samouprava – dodao je Tihomir Farkaš, direktor OŠ “Žarko Zrenjanin”.

U 15 osnovnih škola na teritoriji grada u prvi razred pošlo je 498 učenika.