Počela realizacija projekta „Informisanjem do čistijeg grada“

vlcsnap-2016-11-04-11h57m17s252

Crveni krst Kikinda započeo je u OŠ „Sveti Sava“ realizaciju projekta „Informisanjem do čistijeg grada“, koji je podržala Gradska uprava Kikinda. Projekat se sprovodi u okviru programa zaštite životne sredine i ima za cilj razvijanje ekološke svesti kod dece.

Volonteri Crvenog krsta održali su deci informativno predavanje, na kojem su glavne teme bile problemi zagađenja, reciklaža i zaštita životne sredine.

-Deca danas izrađuju kućice i hranilice za ptice, kao i informativne plakate, koji će ostati u školi. Koriste drvo, pvc materijal i kartonsku ambalažu i tako kroz praktične primere uče o svim oblicima zaštite životne sredine, istakla je Danijela Bjeljac, saradnik za programske aktivnosti Crvenog krsta.

Radionice će se do kraja godine realizovati u svim kikindskim osnovnim školama i tako će se završiti prva faza ovog projekta. Drugu fazu obuhvatiće likovni i foto konkurs, na kojem mogu učestvovati deca od petog do osmog razreda. Iako je usmeren na naše najmlađe sugrađane, projekat ima za cilj i podizanje svesti svih građana o očuvanju životne sredine.