Počela podela paketića iz “kutije želja”

Branko, Bojana i Bojan Kovačević bili su iznenađeni i obradovani posetom koju su imali u svom domu. Igračke i slatkiše doneli su im gradonačelnik Pavle Markov i Deda Mraz.

-Ja sam tražio loptu sa znakom kluba “Partizan”, sestra lutku, a brat automobil i sve što smo poželili dobili smo od Deda Mraza – rekao je najstariji Branko Kovačević.

Ništa manje osmeha na licu nisu imali ni Milica i Danilo Pjević. Danilo nam je ispračao zašto je od Deda Mraz tražio igračku Spajdermena:

-Moj pas Dona pojela mi je igračku koju sam imao pa sam pisao Deda Mrazu da mi je donese.

Gradonačelnik Pavle Markov istakao je da je ove godine stigao rekorad broj pisama i da će podela paketa trajati do 15. januara.

-Ove godine imamo rekordnu godinu što se tiče pisama mališana. Stiglo je 3.500 pisama na adresu gradske uprave, a Deda Mraz je danas i zvanično počeo podelu paketića. Nadam se da ćemo ispuniti sve želje. Ovim putem molim sve koji su nam pisali da budu strpljivi jer ćemo sigurno obići najveći deo kuća u gradu i selima. Želja nam je da unesemo pozitivnu energiju u svaki dom, da pokušamo da usrećimo naše najmlađe sugrađane i da ih motivišemo da budu još bolji đaci.

Najpoznatiji deda na svetu dodao je da će se potruditi da što pre stigne do sve dece:

Pisma su pročitana i potrudićemo se da svoj deci izađemo u susret i ispunimo im želje.

Gradonačelnik Pavle Markov rekao je i da se lokalna samouprava ove godine odlučila da višednevnim manifestacijama i koncertima obeleži dolazak predstojeće 2018. godine. Pozvao je sugrađane da budu gosti u centru grada svih prazničnih dana i prikupe pozitivnu energiju.