Počela nova školska godina

Uzbuđenje i radost zbog polaska u školu krasili su đake prvake koji su danas prvi put seli u školske klupe. Njima i svim ostalim učenicama puno uspeha u školovanju poželeo je i gradonačelnik Pavle Markov koji je obišao osnovne škole “Đura Jakšić“ u Kikindi i „Gligorije Popov“ u Ruskom Selu.

 

-Prvi dan u školi đaci uvek pamte. Zato smo ih posetili da im poželimo da se što više druže, steknu nove prijatelje, dobro uče jer će samo tako napredovati u životu. Zadatak lokalne samouprave je da im obezbedimo što bolje uslove za rad što smo u prethodnom periodu i pokazali. Radovi u školama obavljaju se u kontinuitetu i prema planiranoj dinamici i uskoro ćemo moći da kažemo da smo obnovili sve škole – istakao je Pavle Markov.

OŠ „Đura Jakšić“ u školskoj 2019/2020. godini upisala je 42 prvaka. Za radove na zgradi urađenim tokom letnjeg raspusta iz gradskog budžeta je izdvojeno 11 miliona dinara.

-Možemo da se pohvalimo da smo ovu školsku godinu dočekali u mnogo boljim uslovima. Završili smo rekonstrukciju krova, uradili smo hoblovanje parketa u učionicama, zgrada je okrečena – dodala je Biljana Šimon, direktorica OŠ „Đura Jakšić“.

U školi u Ruskom Selu upisano je 18 učenika od kojih troje pohađaju nastavu na mađarskom jeziku.

Tokom leta okrečili smo sve učionice, a uspeli smo i da adaptiramo deo ravnog tavana koji nam je stvarao probleme jer je prokišnjavao . Naši prvaci tradicionalno nose žute marame tokom septembra kako bi skrenuli pažnju vozačima na sebe – kazao je Marijan Đurasović, direktor OŠ „Gligorije Popov“.

U 16 osnovnih škola na teritoriji našeg grada u prvi razred upisana su 442 đaka, od kojih 20 pohađa nastavu na mađarskom jeziku i sv su dobili poklon lokalne samouprave.