Počela izgradnja nove pijace u centru grada

Kikinđani će, zahvaljujući radu lokalne vlasti, dobiti potpuno novu pijacu u centru grada. Radovi će obuhvatiti izgradnji pratećih objekata i uređenje pijačnog prostora, rekao je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Pavle Markov.

-Obećanje koje smo dali građanima, sada i ispunjavamo. Počela je izgradnja gradske pijace koja će imati tri faze i koje će biti završene za tri godine. Ovo je kapitalna investicija, koja je čekala više decenija da se realizuje i u koju će biti uloženo između 260 i 300 miliona dinara. Radovi su kompleksni i trebaće vremena da se završe – istakao je Markov.

Pijaca će se graditi etapno, a za prvu fazu opredeljeno je 40 miliona dinara.

-Projektom je predviđena izgradnja zatvorene zelene pijace, zatvorene tržnice i robnog dela. Kikionđani će imati moderni i funkcionalnu pijacu – objasnio je gradonačelnik.

Građevinska sezona je u punom jeku i svaki dan se maksimalno koristi da se završe započeti poslovi.

-Imamo tridesetak aktivnih gradilišta. U narednih mesc i po do dva počećemo izgradnju fekalne kanalizacije u delu sliva Šumice, završava se uređenje fasade na zgradu Kulturnog centra, menja se dotrajala krovna konstrukcija na objektu Naše kuće, zamenjen je mobilijar u Galadskoj, a očkuju se i radovi na platou – rekao je Pavle Markov.

U selima će biti asfaltirane ulice koje su u najlošijem stanju, dok će u Kikindi biti rekontruisana Srbobranska ulica. Do sada je završena sanacija dela trotoara, kao i izgradnja atmosferske kanalizacije na Mokrinskom drumu, a Gradski stadion ima nova parking mesta.