Pobede rukometaša i poraz košarkaša obeležili sportski vikend

Uz dosta muke „Kikinda Grindeks“ nastavila je svoj pobednički niz. Da svako opuštanje može skupo da košta, Kikinđani su za malo mogli da osete na sopstvenoj koži. Srećom po njih, boljom igrom u drugom delu, uspeli su da ostvare tesnu pobedu u duelu sa silno motivisanom ekipom „Hercegovine“ iz Sečnja rezultatom 24:22 i tako obradovali domaću publiku, koja je u velikom broju ispratila ovu utakmicu. U narednom kolu, kikindski rukometaši putuju u Sremsku Mitrovicu, gde ih očekuje ekipa „Srema“, koja zauzima osmo mesto na tabeli Prve lige Sever.

Pobedu na domaćem terenu ostvarili su i rukometaši mokrinske „Crvene zvezde“, koji su proteklog vikenda ugostili tim iz „Vrbasa“. Utakmica je završena rezultatom 31:28, a Mokrinčani u petak odlaze u Crvenku, gde ih dočekuje trenutno drugoplasirana ekipa sa tabele.

Košarkaše „Velike Kikinde“ nastavlja da prati loša sportska sreća. Oni su u 21. kolu Druge lige Sever izgubili na gostujućem terenu od novosadske „Slobode“ rezultatom 88:75. U narednom kolu Kikinđani dočekuju tim „Kadet“ iz Novog Sada, koji zauzima 11. mesto na tabeli.

Odigrane su i utakmice 17. kola Vojvođanske lige Istok i Područne lige Zrenjanin. Novokozaračka „Sloboda“ igrala je nerešeno u Plandištu protiv ekipe „Sloge“, a utakmica je završena bez golova. „Kozara“ iz Banatskog Velikog Sela opravdala je epitet favorita u utakmici protiv kikindskog „ŽAK“-a ubedljivom pobedom od 3:0. Najviše golova bilo je u Perlezu, gde je gostovao nakovački „Polet“. Utakmica protiv domaćina „Vojvodine 1928“ završena je remijem 5:5.

OFK „Kikinda 1909“ nastavio je sa pobedama u prolećnom delu prvenstva Područne lige Zrenjanin. Ovaj tim pobedio je u gostima ekipu „Krajišnika“ rezultatom 2:1. Kikinđani su tako savladali tim koji im je direktan protivnik u borbi za baraž i eventualni ulazak u viši rang takmičenja. Ruskoselska „Crvena zvezda“ nije iskoristila prednost domaćeg terena, te je utakmica protiv „Proletera“ iz Zrenjanina završena bez golova. U narednom kolu ove lige odigraće se lokalni derbi, jer Kikinđani dočekuju Ruskoselce.