Pobede kikindskih košarkaša i obe rukometne ekipe

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ nastavili su da nižu pobede. Ovoga puta na domaćem terenu sa 34:30 savladan je tim „Morave“ iz Velike Plane. Uz tri pobede kikindski rukometaši našli su se na liderskoj poziciji tabele, a narednog vikenda gostuju timu „Jedinstva“ iz Novog Bečeja. Preko potrebni preokret u sezoni izborile su i igračice ŽORK „Kikinda“. One su na domaćem terenu slavile sa ubedljivih 37:24 protiv ekipe „Sloge“ iz Petrovca na Mlavi. Naredni protivnik kikindskih rukometašica je tim „Voždovac 1955“.

Košarkaši „Velike Kikinde“ zabeležili su drugu pobedu u sezoni, jer su na domaćićem terenu bili bolji od „Spartaka OKK“ iz Subotice. U sledećem kolu Kikinđani putuju u Novi Sad, na duel protiv tima „Kadeta“.

Zanimljivo je bilo ovog vikenda i na fudbalskim terenima. U osmom kolu Vojvođanske lige Istok klubovi sa teritorije Kikinde ostvarili su polovičan učinak. Najviše golova bilo je u Novim Kozarcima, gde je „Sloboda“ rezultatom 6:1 u potpunosti porazila „Begej“ iz Žitišta. Uspešan je bio i kikindski ŽAK, koji je na domaćem terenu pobedio sa 2:0 ekipu „Radničkog“ iz Sutjeske. Jedini lokalni tim koji je u gostima ubeležio pobedu bio je OFK „Kikinda 1909“, koja je u Novom Bečeju sa 3:0 savladao „Jedinstvo“. Sa druge strane, „Kozara“ je u Vršcu zabeležila treći poraz u sezoni, a domaćini su slavili sa 1:0. Nakovački „Polet“ nastavio je negativan niz u u Banatskom Karlovcu poražen je sa ubedljivih 4:1.

Sredina jesenjeg dela prvenstva je prošla i poredak u Vojvođanskoj ligi Istok izgleda ovako: čelnu poziciju, uz šest pobeda i dva remija, zauzima OFK „Kikinda 1909“. Naredni najbolje rangirani lokalni klub je novokozaračka „Sloboda“, koja je do sada zabeležila pet pobeda, jedan remi i dva poraza i koja zauzima četvrto mesto na tabeli. Poziciju ispod nalazi se ŽAK, koji je u dosadašnjem toku prvenstva upisao četiri pobede i po dva remija i poraza. Na šestom mestu nalazi se tim iz Banatskog Velikog Sela. „Kozara“ je do sada četiri puta pobedila, jednom igrala nerešeno i tri puta izgubila. „Polet“ iz Nakova, uz po jednu pobedu i remi i šest poraza, zauzima poslednje mesto na tabeli.

Odigrano je i osmo kolo Područne lige Zrenjanin, u kojem su lokalni klubovi zabeležili samo poraze. Ruskoselska „Crvena zvezda“ izgubila je od Rusande rezultatom 2:1, dok je „Bilećanin“ iz Sečnja bio bolji od bašaidske „Vojvodine“ i slavio sa 3:2.

Na sredini jesenjeg dela prvenstva tim iz Ruskog Sela je, uz četiri pobede, tri remija i jedan poraz, zauzeo četvrto mesto na tabeli, dok je debitant lige, „Vojvodina“ iz Bašaida zabeležila jedan remi i čak sedam poraza, pa se tako nalazi na poslednjem mestu.

U šestom kolu Međuopštinske lige Kikinda Žitište odigran je i lokalni derbi, u kojem je mokrinski „Delija“ sa 5:3 slavio protiv „Napretka“ iz Banatske Topole. Mnogo golova zabeleženo je i u Iđošu, gde je „Borac“ poražen sa 7:4 od „1. oktobra“ iz Srpskog Itebeja.