Plato kod Galadske u novom ruhu i to pre roka

Nova pešačka staza na oko 2000 kvadratnih metara zamenila je stare i dotrajale ploče, a zahvaljujući urađenoj atmosferskoj kanalizaciji obilno nakupljanje kišnice postalo je prošlost. Uređenje platoa kod Galadske tražili su građani, lokalna samouprava ga je uvrstila na listu ovogodišnjih prioriteta, a radove je sa 9 miliona dinara finansiralo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ministar Ružić je prepoznao da je kvalitetan projekat i da je važan za građane, da time činimo korak ka olakšanju svakodnevnog života. Sredstva su odobrena i radovi su završeni pre roka. Sada imamo lep i praktičan plato koji se koristi na zadovoljstvo svih sugrađana. Cilj dolaska ministra nije samo obilazak zajedničkih projekata, već i sagledavanje svega što se dešava u Kikindi, prikupljanje informacija i pravljenje planova za iduću godinu- rekao je gradonačelnik Pavle Markov koji je sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem i njegovim saradnicima, načelnikom Severnobanatskog upravnog okruga Nikolom Lukačem i član Gradskog veća Milivojem Linjačkim obišao rekonstruisani plato.

Želim da se zahvalim gradonačelniku Markovu i njegovom timu na ozbiljnosti pri realizaciji projekta. Sam plato urađen je pre roka i vrlo kvalitetno, i to je u opštem interesu svih građana Kikinde. Očekujem da i u idućoj godini, ako se stvore uslovi i okolnosti dozvole, pozitivno odgovorimo i na druge kvalitetne projekte o kojima smo razgovarali-istakao je ministar Ružić. 

Lepšem izgledu i boljoj funkcionalnosti platoa doprinose i popravljene i ofarbane klupe i fontana koja, posle niza godina, ponovo radi.

Ova lokacija je veoma prometna, nadomak je glavne saobraćajnice. Veliki broj sugrađana prolazi ovim putem, a veliki broj i živi ovde. Dotrajala infrastruktura je stvarala velike probleme, otežano se stizalo do obližnjih prodavnica, pogotovo zbog lošeg stanja trotoara i odvoda vode-podsetio je gradonačelnik Markov na neke od ključnih razloga zbog kojih se pristupilo sanaciji pešačke staze i platoa.

Novim izgledom ovog dela centra grada zadovoljni su stanovnici obližnjih zgrada i kuća, kao i mnogobrojni prolaznici. Sugrađanka Ljubica Dobrijević ističe da je plato sada predivan, a iskrene čestitke uputila je i lično gradonačelniku Markovu i ministru Ružiću. Ni ostali anketirani sugrađani nisu krili zadovoljstvo lepšim izgledom ove pešačke zone.