Plaketa estradno-muzičkih umetnika Milanu Pruniću Dumi

Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije prvi put dodelio je nagrade za uspehe u estradno-muzičkoj umetnosti. Plaketu za dugodišnji rad dobio je i Kikinđanin Milan Prunić Duma jedan od najpoznatijih interpretatora vojvođanske pesme:

-Ponosan sam na pesme koje pevam. Retki su estradni umetnici koji neguju isključivo vojvođansku muziku. Imam 130 pesama snimljenih sa tamburaškim orkestrom za fonoteku Radio Novog Sada, više od 50 je snimljeno sa narodnim orkestrom RTV Novi Sad i više od 20 pesama snimio sam sa narodnim orkestrom RTV Beograd.

Naš sagovornik kaže da mu je drago što je nagrada došla od ljudi iz branše estradnih radnika i umetnika. Trudi se da sačuva pesme koje su retke, a čuo ih je od oca i dede.

-Kada sam dobio nagradu estradno -muzičkog saveza, sa mnom su bili i umetnici kojima je dodeljena plaketa za životno delo među kojima su: Predrag Živković Tozovac, Vera Kovač Vitka, Lepa Brena, Zvonko Bogdan, Cune Gojković i Miki Jevremović posthumno su dobili ovu nagradu – rekao je Prunić.

Muzički pravac nije menjao više od 40 godina koliko se bavi kulturnim radom. Peva iz srca i smatra da je to najvažnije i da publika to prepoznaje.

-Imam unuka od 14,15 meseci tako da sam počeo da pišem i dečije pesmice. – otkrion nam je Duma.

Status umetnika Milan Prunić stekao je devedestih godina prošlog veka. Ističe da će i dalje negovati i čuvati tradicionalnu vojvođansku muziku.