PK “Kikinda” izborio 24 medalje na Kupu Kikinde

Plivači “Kikinde” osvojili su 24 medalje, odnosno 13 zlatnih, sedam srebrnih i četiri bronzane na Međunarodnom mitingu “Kup Kikinde” održanom proteklog vikenda. Takmičenje je okupilo 300 plivača iz 17 klubova iz Srbije, Slovenije i Rumunije.

Aleksa Kockar osvojio je zlatne medalje u disciplinama 50 metara kraul, 50 metara leđno i 50 metara delfin. Dejan Bogdanović bio je prvoplasirani na 50 metara delfin, a srebrne medalje osvojio je plivajući kraul na 50 metara, leđno na 50 metara i mešovitim stilom na 100 metara. Marko Radlović bio je drugoplasirani u disciplini 50 metara kraul. Teodora Stančić osvojila je četiri zlatne medalje i to na 50 metar kraul, 50 metara delfin, 50 metara leđno i 100 metara mešovito. Dunja Oraslamoški osvojila je srebro na 50 metara kraul, dok je u istoj disciplini Milica Matijević bila prvoplasirana, kao i na 100 metara kraul. Ivana Prunić bila je prvoplasirana na 50 metara prsno, a drugoplasirana na 50 metara leđno. Janja Radlović osvojila je bronzanu medalju na 50 metara prsno. U disciplini 50 metara prsno Miloš Menda osvojio je zlatnu, a Aleksandar Kozić bronzanu medalju. Milan Galić bio je trećeplasirani na 100 metara prsno, a u istoj disciplini, samo u ženskoj konkurenciji,  Ana Francuski bila je prvoplasirana, a Nina Prunić trećeplasirana.

U štafeti 4×50 metara mešovitim stilom plivači Aleksa Kockar, Miloš Menda, Bogdan Dejanović i Jovan Bakovljev osvojili su srebrnu medalju.