Pevačka grupa “Gusala” pobednik festivala u Negotinu

Pesmama iz Banata i ostalih krajeva naše zemlje članice pevačke grupe ADZNM “Gusle” ostavile su snažan utisak na žiri dr Dragicu Panić, dr Sanju Radinović i Bilju Krstić tako da su se sa petog vokalnog etno festovala mladih u Negotinu vratile sa osvojenim prvim mestom u oblasti tradicionalnog pevanja.Veliki uspeh rezultat je dugogodišnjeg rada, istakla je Magdalena Popov, umetnički rukovodilac.

-Na festivalu su se mahom takmičile pevačke grupe srednjih muzičkih škola, utoliko je nagrada značajnija. Mi smo amaterska grupa i ova pobeda pokazala nam je da dobro radimo: program je bio bogat, izvođači sjajni, tako da smo imali priliku i da naučimo nešto novo – istakla je Magdalena Popov.
Festival je imao međunarodni karakter jer su pored grupa iz Srbije nastupali i predstavnici Crne Gore i Republike Srpske.

 


Nedavno su članice “Gusala” gostovale i na manifestaciji “Homoljski dani” koja je 51. put održana u Kučevu, gde su predstavile pesme i igre našeg kraja. Na festivalu je nastupalo dvadeset izvornih grupa, najviše iz istočne Srbije, a Kikinđanke su bile jedine predstavnice iz Vojvodine. Naši sugrađani imaće priliku da uživaju u koncertu pevačke grupe i Velikog narodnog orekstra sledećeg meseca, a ovo će ujedno biti najava tradicionalne manifestacije FENOK.