Pet uzastopnih mečeva bez primljenog gola: „Kozara” sa dva pogotka slavila u Kikindi

Poslednji lokalni derbi u polusezoni odigran je na Gradskom stadionu, gde je OFK „Kikinda 1909“ dočekao „Kozaru“.

Budući da su gosti vodeći tim na tabeli, s pravom su važili za favorite, a ovaj epitet su opravdali uz dva pogotka i ubedljivu igru. Jedan od strelaca i najbolji igrač utakmice Milan Misić istakao je da je meč bio neizvestan:

-Malo smo krenuli u sporijem ritmu, ali kako je vreme odmicalo, došla je do izražaja naša fizička sprema i odziv treninzima. Pošto tokom cele godine većina igrača dolazi na treninge i treniramo u velikom broju. To je u drugom poluvremenu došlo do izražaja i na kraju je rezultiralo pobedom, koja je mogla da bude ubedljivija, ali zadovoljan sam sa ovih 2:0. Pet utakmica nismo primili gol, tako da sve ide po planu.

Trener kikindskog tima Aleksandar Kresoja istakao je da je „Kozara“ zasluženo pobedila. Prema njegovom mišljenju, meč je bio korektan, ali sa malo šansi. Ipak, domaćinima su se u igri ponavljale stare greške:

-Opet gubimo utakmicu u pet minuta, u golu koji dobijamo iz nekontrolisane situacije. Odmah posle toga smo dobili drugi gol, ponovo iz naše greške, a ne iz protivničke akcije. Nismo uspeli da se vratimo. Imali smo dve situacije da rezultat preokrenemo, ali mislim da to nismo ni zaslužili.

Sa druge strane, pet uzastopnih pobeda ekipe iz Banatskog Velikog Sela nametnulo je pitanje da li „Kozara“ polako stvara put ka Srpskoj ligi:

-Još je rano. Ostala je još jedna utakmica u ovom delu prvenstva, da nju privedemo kraju i posle ćemo da pravimo planove za dalje. Od današnje utakmice očekivali smo da će biti tvrdo i teško. Malo smo imali problema dok nismo dali prvi gol, a posle smo rutinski meč priveli kraju, objasnio je trener „Kozare“ Slobodan Mitrović.

Do kraja polusezone ostalo je samo jedno kolo. „Kikinda“ će u Novom Bečej odmeriti snage sa „Jedinstvom“, dok će „Kozara“ titulu jesenjeg prvaka pokušati da overi pred svojoj publikom, u meču protiv „Mladosti“ iz Omoljice.