Pesmi “Vranac” u izvođenju Nevene Rosić još jedno priznanje

Pesma “Vranac” nastavlja da pleni na Dečjim festivalima muzike. Interpretacija je ono što pesmi da živu notu, a upravo je to mladoj Kikinđanki Neveni Rosić savršeno pošlo za, rekli bi glasom. Prošlogodišnja Svetska pobednica i ovoga puta je na festivala “SI DO”, održanog u Makedoniji, dobila plaketu za najlepšu pesmu:

-Družila sam se sa raznim drugarima, a neke od njih poznajem baš sa festivala “Ta se pesma ljubav zove” koji se organizuje u Kikindi. Srećna sam što sam dobila plaketu i nagradu za najlepšu pesmu. Želim da pozdravim moje drugare i moje odeljenje.

 

Kikinda je iznjedrila poznata imena u svetu muzike, poput Vladimira Jakšića, Jovane Popović, Manja i Nađa Kiurski, koji su svoja prva angažovanja, kada su note u pitanju započeli u horu “Čuperak”. Nevena je učenica četvrtog razreda OŠ “Sveti Sava”, a u “Čuperku” je još iz vrtića. Tekst za pesmu “Vranac”  napisao je Saša Božović, a muziku potpisuje Svetlana Milić:

-27.aprila je u Bitolju održan festival, koji se tradicionalno održava u Makedoniji i posvećen je deci. Ove godine su učestvovala deca iz regiona koja su se tokom godine predstavila i  koja su nagrađivana. Našu zemlju i naš grad predstavila je Nevena Rosić, koja je eto prošle godine osvojila prvu nagradu na Svetskom takmičenju.

 

Angažovanje mladih članova se nastavljaju, već ledećeg vikenda, navela je Milić. Helena Grujić će predstavljati Kikindu i hor “Čuperak” na “Lino” festivalu, koji će biti održan u Sarajevu