Peri Zupcu nagrada “Raša Popov”

Manifestacja “Dan Raše Popova” 26. juna treći put održana je u Mokrinu. Obeležava se na dan rođenja velikog književnika, publiciste, glumca i dugodišnjeg televizijskog novinara. U čast Raši Popovu ustanovljeno je i priznanje koje nosi njegovo ime. Prošle godine doeljeno je piscu Ljubivoju Ršumoviću, a ove Peri Zupcu.

-Imao sam sreću da budem pobratim Miki Antiću. Bio sam urednik “Fazona i fora” i sa Rašom Popovim provodio sam puno vremena. Vezan sam za Mokrin i dolazio sam ovde često. Raša je, kao što je Ljubivoje Ršumović rekao kada je dobio nagradu, bio čarobnjak – istakao je Pero Zubac.

Na svečanoj akademiji u Galeriji kulture uručena je nagrada “Rašin šešir” za najbolji literarni sastav na temu: “Kako se piše pesma”. U konkurenciji više od 300 radova pristiglih iz četiri zemlje za najbolju je proglašena pesma desetogodišnje Milane Čarkić iz Vršca. Dodeljene su specijalne nagrade i pohvale.Organizator manifestacije je MZ Mokrin uz podršku grada Kikinde.

Omaž Raši Popovu i ove godine priredili su najmlađi. Na bini na Varoškom trgu osnovci i predškolci su pevali, igrali i govorili stihove Raše Popova, a sa njima su između ostalih bili Branimir Rosić, Mirajana Bulatović, Predrag Vuković Peđolino