Penzioneri podržali akciju Grada Kikinde

Jednodnevni izlet za penzionere organizovala je lokalna samouprava, a sugrađani su se rado odazvali pozivu Grada Kikinde da provedu dan u prirodi i druže se. Da naši najstariji sugrađani vole da upoznaju nove predele pokazao je veliki broj zainteresovanih tako da ih se prijavilo čak 600.

2018-06-05-15h05m54s68.png”>

-Vreme nas je poslužilo, a imamo i sve obezbeđeno, tako da sam srećna što idem. Nisam bila prošle godine na izletu, a čula sam da je bilo jako lepo tako da me je to i podstaklo da se prijavim ove godine – istakala je Jelena Tomašev.

-Pohvalio bih lokalnu samouprava što nam je omogućila da posetimo banju. Ovo nama penzionerima puno znači. Sigurno ćemo se lepo provesti i imaćemo priliku da se družimo – dodao je Mihajlo Lazarević.

Veliko interesovanje građana treće dobi za posetu banji opredelilo je lokalnu samoupravu da omogući svim prijavljenima da odu na jedan u banju Junaković, tako da će jedna grupa otputovati sutra.

Broj prijavljenih penzionera prevazišao je sva naša očekivanja i drago mi je što se zaista impozantan broj najstarijih sugrađana odlučio da podrži ovu našu akciju. To nas podstiče da ovakve izlete organizujemo i narednih godina. Ispunjavamo obećanje da deo novca koji uštedimo na neki način vratimo penzionerima. Njihova želja bila je da se organizuju izleti – rekao je gradonačelnik Pavle Markov.

Kikindski penzioneri imali su priliku da se kupaju u toplim bazenima sa temperaturom od 50 stepeni i da uživaju u opuštajućoj šetnji stazom zdravlja. Banja Junaković udaljena je od Kikinde oko 150 kilometara.