Pecare u Kikindi rade punom parom


U ovom periodu godine pecare u Kikindi rade non-stop. Prva na red dolazi kajsija koje je ove godine dobro rodila i pored izuzrtno niskih temepretaura u marta kada je ovo voće cvetalo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Ova godina jedna je od boljih godina, čak mogu da kažem, nezapamćeno rodna. Rane sorte jesu pretpele delimično izmrzavanje, međutim kasnije sorte su prerodil, tako da je ove godine ogramna gužva u našoj pecari – ističe Borislav Francuski, vlasnik pecare “Nataša”.

Velike količine padavina i grad nisu uticali na kvalitet voća.

-Kvalitet je veoma dobar. Kada su rane sorte kajsije sazrevale bilo je više kišnih nego sunčanih dana tako da je i kvalietet samim tim nešto lošiji. Kasnije sorte pokazale su se odlične ove godine – dodaje naš sagovornik.

Po završetku sezone kajsije na red dolazi šljiva.

-Prošle godine šljive su bile lošijeg kvaliteta dosta ih se osušilo na samom stablu. Ove godine, kako čujemo, rod će biti dobar, ali videćemo kako će podneti tropske temperature u narednom periodu – dodaje Francuski.

Pecara “Nataša” u kontinuitetu radi već 22 godine.