“Pažljivkova pravila u saobraćaju” za prvake

I ova generacija prvaka putem edukativnog materijala uz sada već čuvenog Pažljivka biće upoznata sa pravilima u saobraćaju i značajem njihovog poštovanja. U okviru redovnih aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja i republičke Agencije za bezbednost saobraćaja, gradonačelnik Nikola Lukač i Miroslav Dučić, član Gradskog veća posetili su OŠ „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“  gde su đacima prvacima podelili knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, kao i edukativni materijal na temu „Bezbednost u saobraćaju“.
Organizovaćemo tokom ove godine i brojne druge edukativne akcije, u želji da bezbednost najmlađih sugrađana bude na najvišem mogućem nivou. Danas smo im uručili knjige, bojanke i raspored časova, a planiramo raspodelu prsluka za učesnike u saobraćaju, bustere i setove lampi za bicikle– rekao je Miroslav Dučić, član Gradskog veća.
U knjizi „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ obuhvaćene su sve najvažnije, životne lekcije, koje deca treba da savladaju kako bi bila bezbednija u saobraćaju. Obrađene su teme vezane za pešačenje i prelazak ulice, igru, vožnju automobilom, vožnju bicikla, ponašanje na selu i prelazak preko pruge. Uz kvalitetne ilustracije, opisane su sve situacije u kojima se deca mogu naći, bilo samostalno, u društvu ili sa nekim starijim.
Prvaci sa kojima smo razgovarali kažu da su već upoznati sa najvažnijim pravilima ponašanja u saobraćaju, a da će rado, uz dobijenu knjigu, naučiti nešto novo.
Đacima prvacima u školama na teritoriji Grada Kikinde podeljeno je ukupno 405 kompleta , od toga 390 na srpskom i 15 na mađarskom jeziku.