Pavle Markov obišao investicije u selima

Gradonačelnik pavle Markov obišao je danas Nakovo, Banatsko Veliko Selo i Nove Kozarce. U ovim mesnim zajednicama iz budžeta grada uloženo je oko 80 miliona dinara za infrastrukturne radove.U Nakovu su asfaltirane dve ulice, a novac je obezbedila lokalna samouprava.

-U Nakovu su rekonstruisane po dve ulice u protekle tri godine. Ovogodišnja investicija odnosi se na pretposlednje dve ulice jer nam je namera da sledeće godine završio sa sanacijom svih ulice u ovom mestu. Ne želimo da ponovo dođe do toga da se sela u potpunosti zaborave, kako je bilo u ranijem periodu. U selima ima velikih problema i na nama je da ih rešavamo. Vodimo računa da seoske mesne zajednice ni u jednom trenutku ne budu zapostavljene – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Planom budžeta za ovu godinu Nakovu je pripalo četiri miliona dinara koji su utrošeni na asfaltirnje 1,1 kilometar puta.

-Ulice Slobodana Principa i Marka Jokića su asfaltirane. Zadovoljni smo urađenim. Radovi su se isplatili jer je naša investicija ušla u deo svih asfaltiranja u gradu tako da je postignuta povoljnija cena. Tako smo uspeli da se rekonstruiše i više od planiranog – rekao je Mladen Đuran, predsednik MZ Nakovo.

U Banatskom Velikom Selu osim za asfaltiranje dve ulice sredstva su izdvojena i za sanaciju bazena.

-Lokana samouprava odobrila je tri miliona dinara vanrednih sredstava za sanaciju bazena. Zameniće se pločice, elektroinstalacija, filteri i sve ono što je neophodno kako bi bazeni funkcionisali. Grad neće dozvoliti da bazen prestane sa radom jer je važan ne samo za Banatsko Veliko Selo, nego i za okolna mesta. U selima treba uvoditi što više novih sadržaja – dodao je gradnočelnik.

U ovom mestu asfaltirane su ulice Stojana Matića i Nikole Tesle ukupne dužine 1,5 kilometara za šta je utrošeno oko pet miliona dinara, objasnio je Gojko Rodić, predsednik MZ Banatsko Veliko Selo:

-Želim da se zahvalim gradonačelniku Pavlu Markovu jer je u Banatsko Veliko Selo uloženo oko 10 miliona dinara. Bazen nam puno znači jer leti okuplja meštane iz okolnih mesta, kao i iz Livada, Vojvode Stepe, Srpske Crnje.

U Novim Kozarcima u toku je rekonstrukcija i proširenje puta u ulici Kralja Petra Prvog koja spaja Nove Kozarce i Rusko Selo.

-Prošle godine obećali smo da ćemo rekonstruisati ovu ulicu, a danas se rekonstrukcija puta u dužini od 1,5 kilometara završava. U narednih mesec dana počeće da se radi deonica ka Ruskom Selu, tako da će kompletna investicija biti vredna oko 60 miliona dinara – istakao je Markov.

V.d.predsednika MZ Novi Kozarci Dario Petrić dodao je koliko je važna pomenuta investicija:

-Značaj je velik jer je ovo najprometniji put u selu. Iako su mnogi bili mišljenja da se ova investicija neće realizovati jer je potrebno dosta novca svedoci smo da je obećanje koje nam je gradska uprava dala i ispunjeno.

Prvi čovek grada istakao je da su i u narednom periodu planirane investicije u mesnim zajednicama kako bi seosko i gradsko stanovništvo billo izjednačeno.